Moja Medicina

Nauka i zdravlje

Doktorka heroj koja je spasila život detetu

2 min read

Majka jedne pacijentkinje iz Podgorice javila se Fejsbuk stranici Podgorički vremeplov, sa željom da podeli jednu pozitivnu vest, odnosno podvig  izabranog pedijatra, dokrtorke Alme Hajdarpašić Drešević. 

Kako svakodnevno čitamo kritike o našim doktorima, moram sa vama da podijelim jednu pozitivnu vijest – podvig našeg izabranog pedijatra, dr. Alme Hajdarpašić Drešević.

“U četvrtak veče, kontrolni pregled moje ćerke u domu zdravlja na Starom aerodromu je prekinula uplakana majka držeći u naručju svoje jednogodišnje dete koje nije davalo znake života. Dete se ugušilo pijunom društvene igre i bilo je klinički mrtvo – nije disalo niti je bilo otkucaja srca. Naša doktorka je očajnički pokušavala da izvadi strano tijelo iz grla deteta i u tome je uspjela. Sama pristupa reanimaciji, tj masaži srca i veštačkom disanju metodom usta na usta detetu kojem su usta krvava – jer dom zdravlja nema potrebne instrumente da to uradi na drugi način. Samo zahvaljujući njenoj prisebnosti, dete je vraćeno u život. Hitna pomoć koja je stigla par minuta posle toga je odvela dete na intezivnu negu i danas saznajem da je stabilno i nije životno ugroženo. Ne znam da li će imati manje ili veće posledice zbog vremena provedenog bez vazduha, ali je dijete živo.”

“Sve pohvale za našeg savršenog pedijatra. O ovome ne pišu ni roditelji deteta, niti portali i osećala sam potrebu da sa drugima podelim njen nadljudski podvig”.

Izvor: volimpodgoricu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
Skip to toolbar