Rekonstrukcija klinike za ginekologiju; nov objekat za onkologiju

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici, kojoj je predsedavao predsednik Igor Mirović, donela rešenje da se Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu usmeri 209 miliona dinara, što će nakon više od deset godina omogućiti nastavak i završetak radova na ovom objektu.

Radovi na rekonstrukciji objekta Klinike za ginekologiju i akušerstvo počeli su 2008. godine, a prekinuti su 2012. godine. Zbog odluke nadležnih organa objekat je privremeno zatvoren zbog istrage povodom pronevere u iznosu od 210 miliona dinara. Predviđeni radovi u iznosu od 209 miliona dinara podrazumevaju građevinsko-zanatske i elektroinstalaterske radove, mašinske instalacije i druge radove.

Kako je istaknuto, Vojvodina je deset godina bila bez adekvatnog prostora u kojem svakoga dana na svet dolaze novi životi i u kojem se provode procedure neophodne za očuvanje reproduktivnog zdravlja. Očekuje se da će u prvoj polovini 2020. godine ovaj objekat biti u funkciji.

Idejnim rešenjem je predviđena izgradnja objekta površine 8200 m2

čime bi se rešio problem sa nedovoljnim posteljnim kapacitetima na Institutu za onkologiju. Istovremeno, obezbedio bi se prostor za Centar za palijativno zbrinjavanje, najtežih bolesnika. Dodatni prostor dobio bi i Institut za plućne bolesti za proširenje Dnevne bolnice za hemioterapiju pulmoloških pacijenata, dok bi Institut za kardiovaskularne bolesti ovim proširenjem na prvom mestu dobio prostorne kapacitete za izvođenje dijagnostički važnih procedura.

Izvor: mojnovisad.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *