Saradnja vranjskog i niškog zdravstva

Saradnja niškog Kliničkog centra sa vranjskim ZC, kao najznačajnijem na jugoistoku Srbije je jako bitna, i ona traje dugo godina, a sve u cilju pružanja bolje zdravstvene nege pacijentima, rekao je u četvrtak direktor Klinike za digestivnu hirurgiju KC Niš prof. dr Goran Stanojević, prilikom obilaska novog Hirurškog bloka u Vranju.

On je istakao značaj Hirurškog bloka i rekao da se „sada sa novim kapacitetima, novim operacionim salama, otvaraju nove mogućnosti za, pre svega, stručnu saradnju u korist pacijenta“.

„Razlika između centara u Vranju i Nišu je samo u kapacitetima, inače sistem, organizacija, način funkcionisanja je sličan. Država se potrudila da izgradi ovaj objekat, to treba našim pacijentima i na ovaj način postavljaju se novi standardi u sistemu zdravstvene zaštite u Srbiji“,  rekao je Stanojević u obraćanju novinarima.

Direktor Centra za  anesteziologiju i reanimatologiju KC Niš prof. dr Radmilo Janković, kazao je da je „novi Hirurški blok dobro organizovan sa modernom opremom“.

„Ono što je bitno je da Vranje dobija jedinicu intenzivnog lečenja u kojoj će raditi anesteziolozi u konsultaciji sa hirurzima. Prostor je izvanredan, ima dosta kapaciteta i moderne opreme koja omogućava lečenje najtežih pacijenata“, istakao je Janković.

Direktorka ZC Vranje Ljiljana Antić, napomenula je da postoji odlična saradnja sa Kliničkim centrom i Medicinskim fakultetom u Nišu.

„Utisci nakon obilaska Hirurškog bloka su pozitivni, a saradnja će biti usmerena na edukaciju, razmenu iskustava i organizacionu strategiju. To je najvažniji deo ove saradnje i nadamo se da će lekari specijalisti iz Niša doći kao profesori konsultanti kod nas. Imamo osam modernih hirurških sala i pokušaćemo da to bude stručna saradnja gde će oni preneti svoje znanje na naše zaposlene“, rekla je Antićeva.

Izvor: jugmedia.rs/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *