Sve prednosti privatnih laboratorija – zašto pacijenti biraju da analize rade u privatnim laboratorijama?

3 min čitanja

Foto: medicalmirror.org

Laboratorijske analize su neophodan deo dijagnostičkih procedura prilikom postavljanju dijagnoza i praćenja zdravstvenog stanja. Iz malog uzorka se dobija mnogo podataka o zdravlju pojedinih organa.

Analize se rade iz malih uzoraka krvi, urina, tkiva, pljuvačke, briseva i daju precizne rezultate koji su brzo dostupni i sa jasnim referentnim vrednostima u okviru kojih su parametri dozvoljeni.

Pored državnih laboratorija, dostupan je i veliki broj privatnih laboratorija, a sve više ljudi upravo na ovaj način vrši testiranje. Zašto je to tako i koje su prednosti, otkrijte u nastavku daljeg teksta.

lboratorija
Foto: linkedin.com

Privatne laboratorije su stručne i obezbeđuju različite usluge

Privatne laboratorije u Beogradu, ali i širom naše zemlje obezbeđuju sve usluge analiza kako u svojim ordinacijama, tako i slanjem u druge centre.

Neretko se događa sa su u prilici da znatno brže dobiju rezultate u odnosu na državne laboratorije, koje su opterećene velikim brojem pacijenata ili nemaju pristup najsavremenijoj laboratorijskoj opremi, te većinu analiza moraju da šalju u druge centre.

U našoj državi radi veliki broj laboratorija, koje većinu analiza rade u svojim ispostavama, komplikovanije analize šalju u veće centre, a sarađuju i sa inostranstvom, pa ako je potrebno, uzorak mogu da pošalju i u inostrane laboratorije za kompletne analize.

Analize bez zakazivanja i čekanja

Pacijenti preferiraju i to što kod privatnih ordinacija nema zakazivanja, nema čekanja, pa se analize mogu sšrovesti uvek kada je to potrebno. U državnim ordinacijama je potrebno dobiti uput od izabranog lekara, a kod njega zakazati termin. To se sve izbegava uz pomoć privatne prakse.

U državnim ordinacijama je uvek veća gužva, naročito u danima kada se rade pojedine analize od strane većeg broja pacijenata kakvi su na primer dijabetičari. U privatnim laboratorijama toga nema ili je jednostavno gužva manja, pa se ne čeka dugo i brzo se dolazi na red.

Često se i deca vode u privatne laboratorije, jer je gužva i čekanje manje, pa i deca budu manje nervozna.

Laboratorije u Beogradu – povoljne cene svih usluga

Svakako je da, kada su u pitanju medicinske laboratorije, Beograd jedan od centara sa nekim od najopremljenijih laboratorija u regionu. Ovde se šalju svi uzorci za komplikovanije procedure, ali se mogu raditi i osnovne pretrage povoljno, brzo i bez greške.

Reč je o opremljenim poliklinikama koje pacijente prate u svim zdravstvenim analizama, od lečenja steriliteta, pretrage zdravstvenog stanja, lečenje konkretnih bolesti ili jednostavno kontrolno praćenje zdravstvenog stanja koje se radi periodično.

Privatne laboratorije u Beogradu pružaju kompletnu uslugu i sarađuju i sa svetskim laboratorijama tako da pravilno pošalju uzorke u inostranstvo ili dobiju reagense za analizu u zemlji. Laboranti se konstanto usavršavaju, a svetski priznate tehnike se izvode i kod nas, pa je broj analiza sve veći i razlozi za analize u inostranstvu sve ređe.

Proverite svoje zdravstveno stanje barem jednom godišnje i uradite osnovne pretrage. U tome vam može pomoći privatna laboratorija i njeni stručni laboranti. Povoljno i brzo saznajte sve što vas zanima o Vašem zdravlju ili u laboratorijama u svom gradu ili u Beogradu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.