Kako se održavaju i čuvaju čepići za uši?

2 min čitanja
kako-se-odrzavaju-i-cuvaju-cepici-za-usi-1

Foto: MojaMedicina.com

Čepići za uši protiv buke izrađuju se od najrazličitijih materijala. Najčešće se koriste penasti, odnosno čepići izrađeni od sunđera.

Ovi čepići za uši imaju ograničen rok trajanja. Tak rok zavisi od učesalosti njihovog korišćena, ali i načina na koji se brinete o njima. Čepići treba da budu čisti i da se čuvaju u čistoj kutiji ili posudi na suvom mestu. Takođe portebno je da se redovno brinete o higijeni Vaših ušiju.

Kako se održavaju i čuvaju čepići za uši?
Kako se održavaju i čuvaju čepići za uši? – Foto: MojaMedicina.com

Posle nekoliko korišćenja, primetićete da je potrebno očistiti čepiće protiv buke. Za tu potrebu koristite čistu vodu, mlaku ili toplu kako bi se nečistoće lakše uklonile sa površine. Nakon toga ih ne treba cediti, ostavite ih da se postepeno osuše na toplom ili provetrenom mestu. Higijenu čepića možete sprovoditi u zavisnosti od realnih potreba, međutim, neki proizvođači navode da je to moguće uraditi tek dva ili tri puta. Vremenom ćete primetiti da sunđer gubi svoju funkciju, teže se postavlja u uho, propuštaju zvuke, što je rezultat redovnijeg korišćenja čepića i njihovog pranja. Posle nekog vremena jednostavno ih morate zameniti novim.

Važno je napomenuti i da Vaše čuvare dobrog sna čuvate na dovoljno sigurnom mestu, kako oni najmlađi ne bi došli u iskušenje da ih progutaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.