Kako se koriste čepići za uši?

2 min čitanja
cepici-za-usi

Foto: MojaMedicina.com

Čepići za uši protiv buke mogu da budu izrađeni od različitih materijala i nalaze se u slobodnoj prodaji uglavnom u apotekama.

Ovom prilikom koristimo čepiće od sunđera koji mogu da se upotrebe nekoliko puta. Uz to, prilično su bezbedni, jer su mekani i male su šanse da ćete povrediti bubnu opnu ili spoljašni slušni kanal.

Kako se koriste čepići za uši?

Pre upotrebe čepića, operite ruke i osušite ih. Da bi čepić ušao u ušni kanal potrebno je da ga blago pritisnete prstima i eventualno povučete u dužinu. Na taj način smanjuju se njegove poprečne dimenzije i u tom gabaritu ostaje nekoliko sekundi, dovoljno dugo da imate vremena da ga plasirate u uho.

Kako se koriste čepići za uši
Čepići protiv buke od sunđera – Foto: MojaMedicina.com

Povucite ugao ušne školjke nagore i unazad rukom suprotne strane tela. Tom prilikom ispravlja se prirodna krivina spoljašnjeg slušnog kanala i omogućava se jednostavno postavljanje čepića. Nakon toga sačekajte 15 do 20 sekundi da se sunđer vrati u prvobitan položaj i na taj način potpuno zatvori ulaz u uho. Primetićete i da skoro nikakav zvuk ne dopire do Vaše bubne opne. Spremni ste za dubok i prijatan san.

Kako se koriste čepići za uši
Kako se koriste čepići za uši? – Foto: MojaMedicina.com

Za više detalja pogledajte postupak na našem priloženom video snimku.

2 Komentari na “Kako se koriste čepići za uši?

    1. Poštovana Aleksandra, čepići za uši koji su namenjeni ljudima ne odgovoaraju morfologiji psećih ušiju. Upotrebom ljudskih čepića rizikujete povrede uha i bubne opne psa, koja nije tako duboko postavljena kao od čoveka. Ako Vaš pas ima problema sa spavanjem probajte da se posavetujete sa veterinarom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.