Medicinska sestra koja je preživela katastrofu Titanika, Britanika i Olimpika

2 min čitanja
Medicinska-sestra-koja-je-preživela-katastrofu-Titanika-Britanika-i-Olimpika

Foto: stcity

Violet Jessop je medicinska sestra koja je preživela katastrofu Titanika, Britanika i Olimpika

Rođena je 1887. godine u Argentini. Još kao dete preležala je tuberkulozu zbog koje joj tadašnji lekari nisu davali velike prognoze za život. Poreklom je iz Irske, imala je mnogo sreće preživevši potop Titanika i Britanika, kao i veliku nesreću na Olimpiku.

1910. godine počela je radi na Olimpiku. Godinu dana kasnije, Olimpik se sudario sa brodom HMS Hawke koji je specijalno napravljen da potapa druge brodove. Iako su oba broda pretrpela ozbiljnu štetu, Olimpik nije potonuo i uspeo je da se vrati nazad u luku. Violet se iskrcala bez povreda.

Medicinska sestra koja je preživela katastrofu Titanika, Britanika i Olimpika
Foto: titanicconspiracydebunked

Nekoliko godina kasnije, Violet je dobila posao na „nepotopivom“ brodu, Titaniku. Život joj je spasao čamac broj 16. U njemu, Violet je držala bebu za čiji ivot se pobrinula. Kada su preižveli putnici smešteni na brod Karpatia, majka je zgrabila bebu iz Violetinih ruku i pobegla.

Nakon što je preživela i ovu katastrofu, Violet je odlučila da radi na brodu Britanik. Brod je pretrpeo štetu i počeo da tone nakon što je naleteo na minu koju je postavila nemačka mornarica. Pošto nije mogla da dođe do čamca za spasavanje, skočila je u more.

„Skočila sam u vodu, ali me je povukao vir broda te sam udarila glavom o kobilicu. Preživela sam, ali nakon niza godina javila sam se doktoru zbog jakih glavobolja i tad je otkrio da sam zadobila prelom lobanje“, navodi Violet.

Ova medicinska sestra je nastavila da radi na brodovima još nekoliko godina, i na sreću izbegla je dalje katastrofe i penzionisala se u 61 godini života. Preminula je 1971. zbog srčane insuficijencije u 84. godini.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.