Moja Medicina

Nauka i zdravlje

Kako napraviti svež sok iz blendera?

2 min read

Foto: wallpapercave

Čini se da zdrav način života, uz treninge i ishranu, nikada pre nije bio ovako popularan.

Unos svežih namirnica biljnog porekla, vitamina i biomikromolekula, postali su svakodnevnica. Toliko da je sve sok ovog tipa čak dobio sopsveni naziv – smoothie. Evo saveta kako da smutite jedan smoothie.

Za ovakve sveže sokove potreban Vam je blender, koji može da se nabavi po povoljnoj ceni, naročito ako je manje zapremine. Razlika između sokovnika je ta što se delovi voća ili povrća, koje biste odstranili prilikom seđenja, ovde skoro u potpunosti koriste. To je odličan dodatni izvor vlakana i dodatnih količina vitamina za koje biste bili uskraćeni.

Sok iz blendera
Svež sok; Foto: itl.cat

Recepti za ove vitaminske bombe su raznoliki i mogu da budu proizvod Vaše mašte. Ali neophodno je znati da uz blendirano voće ili povrće morate koristiti i neku tečnost kao bazu. Ta baza je najčešće voda, mleko, jogurt, u zavisnosti šta volite i smatrate da Vašem telu najviše prija. Izbor biljnih elemenata je takođe Vaš izbor, ali treba imati smernice kada je u pitanju konzistencija sokova. Na primer banane mogu da idu u kombinaciji i sa voćem i sa povrćem, ali će imati uticaj i na gustinu finalnog proizvoda. Zbog toga je važno da najpre u blender ubacite voće i povrće, a onda dodate određenu količinu tečne baze. Po ukusu se mogu dodati med, orašasti plodovi, šećer. Sve zavisi šta preferirate.

Ovi napici su dobrodošli skoro u svakom trenutku. Ponekad ih spravljamo iz čiste zabave, a s druge strane na zdrav način mogu da upotpune neki obrok ili drugi napitak poput kafe. Njihova primena postala je sinonim za zdrav način ishrane.

Još tema

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
Скочи на траку са алаткама