Medicinski fakultet u Hamburgu: univerzitet budućnosti

2 min čitanja
medicinski-fakultet-u-hamburgu-univerzitet-buducnosti-mojamedicina-7

Foto: Patrizia AG/C.F. Møller

Medicinski fakultet u Hamburgu postavlja nove standarde u održivosti i inovacijama. Ekskluzivna gradska četvrt Hafencity dobija univerzitet budućnosti.

Nova univerzitetska zgrada medicinskog fakulteta u ​​Hamburgu (MSH) imaće svoje prostorije u okviru ekskluzivne gradske četvrti Hafencity postavljajući nove standarde u održivosti i inovacijama. Dizajn predstavljen u januaru predviđa „održivo, društveno tržište za ljude, sadržaj i ideje“. Projektanti iz arhitektonskog studija C.F. Møller, oslanjaju se na posebno održive materijale i nadaju se da će uštedeti oko 40 odsto ugljen-dioksida samo tokom faze izgradnje. Medicinski fakultet u Hamburgu će koristiti oko 60 odsto prostora zgrade, dok će ostatak zauzeti restoran, kancelarijski i izložbeni prostor.

Medicinski fakultet u Hamburgu
Eksterijer objekta – Foto: Patrizia AG/C.F. Møller

Medicinski fakultet u Hamburgu u Multifunkcionalnoj zgradi

Nova univerzitetska zgrada će se uklopiti u svoje okruženje, kaže Andreas Kleinau, izvršni direktor kompanije HafenCity Hamburg GmbH. „To podrazumeva aktivnu zaštitu klimatizacije tokom izgradnje i rada, inovativnu metodu izgradnje koja se otvara ka okolnom urbanom prostoru i fokusira na korisnike.“ Planirani su i fleksibilni i multifunkcionalni vidovi učenja u okviru savremenog studiranja. Neki delovi zgrade biće otvoreni za javnost. Planovi takođe predviđaju glavnu salu za predavanja i biblioteku.

Fokusirajte se na održivost

Konstrukcija je zasnovana na recikliranim i reciklažnim materijalima, obnovljivim sirovinama i upotrebi gradijentnog betona koji štedi resurse, rekao je Harald Vust, šef razvoja nekretnina u Hamburgu. Sada kada je MSH glavni stanar, „snažna veza između grada, obrazovanja i javnosti se pojavljuje u okrugu Strandkai“. Osnovan 2010. godine, privatni univerzitet obučava lekare na akreditovanom univerzitetskom nivou i u ponudi ima i druge medicinske kurseve takođe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.