Mere prevencije protiv širenja korona virusa

2 min čitanja
mere-prevencije-protiv-sirenja-korona-virusa

Foto: kurir

Mere prevencije protiv širenja korona virusa – Korona virus spada u zoonoze, što znači da se prenosi sa životinja na čoveka. Nekoliko tipova korona virusa inficiraju životinje, dok su za ljude bezazleni.

U nekim slučajevima infekcija može da uzrokuje upalu pluća, akutni respiratorni sindrom, slabljenje funkcije bubrega i čak smrt.

Kada se kod ljudi javi infekcija određenim tipom ovog virusa, nastaju simptomi od strane respiratornog trakta, povišena temperatura, kašljanje, nedostatak vazduha i problemi sa disanjem. U nekim slučajevima infekcija može da uzrokuje upalu pluća, akutni respiratorni sindrom, slabljenje funkcije bubrega i čak smrt.

Izbegavajte kontakt sa bilo kim ko ima opisane simptome od strane respiratornog trakta.

Standardne mere prevencije protiv širenja infekcije uključuju redovno pranje ruku u naknadnu upotrebu alkohola koji će ukliniti virusne čestice, pokrivanje nosa i usta tokom kašljanja i kijanja, ali ako prilikom toga koristite ruke postoji mogućnost da ćete infektivini materijal ostaviti u kontaktu sa predmetima. Jaja i meso treba da budu dobro termički obrađeni. Izbegavajte kontakt sa bilo kim ko ima opisane simptome od strane respiratornog trakta.

mere-prevencije-protiv-sirenja-korona-virusa
Mere prevencije protiv širenja korona virusa – Foto: csoonline

Udaljenost od zaražene osobe bi trebalo da bude bar jedan metar. Izbegavajte događaje sa velikim brojem životinja na jednom mestu. I naravno, dok traje epidemija korona virusom, zaboravite na putovanje u Kinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.