Misterija eksplodiranja zuba

2 min čitanja
misterija eksplodiranja zuba

Foto: Welcome Library, London

Misterija eksplodiranja zuba počela je pre dvesta godina.

Jedan sveštenik iz Pensilvanije je dobio veliku zubobolju. U svojoj agoniji činio je sve kako bi ublažio bol. Trčao je gore-dole u svom dvorištu poput razjarene ivotinje, udarao je glavom o zemlju i stavljao lice u ledenu vodu. Međutim, sve je bilo uzalud.

misterija eksplodiranja zuba
Misterija eksplodiranja zuba – Foto: Alamy

Zubobolja jedne žene navodno je završena spektakularnim efektom. Nakon što je kutnjak tako snažno eksplodirao, žena je umalo pala u nesvest i ostala gluva nekoliko nedelja kasnije.

Sledećeg jutra, dok je sveštenik razmišljao ovom problemu, stezao je vilicu i odjednom, oštar zvuk, kao iz pištolja, razbio je njegov zub na delove, oslobađajući ga bola. Ova eksplozija očnjaka započela je eksplozivnu epidemiju detonacije zuba i sve su zabeležene u stomatološkom časopisu pod naslovom: „Eksplozija zuba sa zvučnim izveštajem“. Zubobolja jedne žene navodno je završena spektakularnim efektom. Nakon što je kutnjak tako snažno eksplodirao, žena je umalo pala u nesvest i ostala gluva nekoliko nedelja kasnije.

Dakle, šta je izazvalo ove dramatične eksplozije? Brojne teorije izneli su tadašni stručnjaci, počev od iznenadne promene temperature do efekra hemikalija koje su korišćene za tadašnje plombe. Nijedna od ovih sugestija nije naročito uverljiva. Zbog toga su ovi slučajevi do danas ostali nerazjašnjeni.

Autor

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.