10 činjenica o pojasu nevinosti

2 min čitanja
pojas nevinosti

Foto: ancient-origins

10 činjenica o pojasu nevinosti – Pojas nevinosti postao je popularan u Evropi tokom XV i XVI veka. Njihova uloga odavno je poznata, ali ne znaju svi da su tokom vreman imali estetski učinak. U ovom tekstu donosimo 10 činjenica o pojasu nevinosti:

  1. Nije u potpunosti kada su tačno napravljeni pojasevi nevinost. Neki veruju da su poreklom iz Italije iz XIV veka. Postoje zapisi da su slični uređaju korišćeni 1150. godine tokom Krstaških ratova.
  2. U Parizu su pojedine žene bile primorane da nose gvozdene pojaseve nevinosti. Imali su metalne obručeve prekrivene somotom. Obruč je imao oznake koje je muškarac mogao da zategne ili olabavi u zavisnosti od svog raspoloženja.
  3. Pojasevi su često izrađivani u jednoj veličini. Krupnije žene su morale da trpe bol zbog uskog prijanja uz telo.
  4. U centralnoj Evropi tokom XVI i XVII veka pojasevi su imali gvozdeni obruč, koji je imao obim od 32 inča. Posedovali su male otvore za mokrenje, a ceo uređaj na mestu je drđao katanac.
  5. U Rimu, robinje su bile primorane da nose pojaseve nevinosti da bi se izložile seksualnom zadovoljstvu samo svom gospodaru.
  6. Američka vojska izveštava je čak 1930. godine o nošenju ovih pojaseva na Bliskom Istoku.
  7. U Grčkoj i Rimu žene su često nosile pojaseve od metala i kože da bi istakle svoje obline.
  8. Rimske prostitutke su ponekad bile prisiljene da nose pojaseve nevinosti. Na taj način obelodanili su njihove intimne delove i mušterije učinili znatiželjnijim. Davali su novac kako bi skinuli kaiševe i dibili pun užitak.
  9. Jedan od najneobičnih pojaseva nevinosti izložen je u Nacionalnom muzeju Crednjeg veka u Parizu. Uključuje čitavo tuce šarki i drugih elemenata koji prekrivaju žensku karlicu.
  10. Tokom XIX veka mnoge žene su morale da nose „pojas na dan“ ako bi išle na nekontrolisana putovanja.
10-cinjenica-o-pojasu-nevinosti
Foto: wowamazing

Autor

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.