Blefaroplastika – broj 1. metoda u korekciji kapaka

3 min čitanja
blefaroplastika

Apsolutno revolucionarna metoda u anti-age tretmanu područja oko očiju, jeste blefaroplastika. Problem spuštenih kapaka nakon podvrgavanja ovoj metodi postaje prošlost, a pripadnice lepšeg pola izgledaju svežije i mlađe, što je zapravo i cilj samog tretmana.

Tokom starenja koža oko očiju postaje sve opuštenija i dehidrirana, pojavljuju se prve vidljive bore, a pojedini kozmetički preparati često ne daju zadovoljavajuće rezultate na duži rok. Zbog toga se sve više žena danas odlučuje za korekciju kapaka u nekoj od klinika koje se bave estetskom hirurgijom.

Kako izgleda priprema pacijenata za operaciju?

Za početak, neophodno je da se pacijent i plastični hirurg koji će biti zadužen za izvođenje operativnog postupka međusobno dogovore, kako bi pacijentkinja znala šta može da očekuje nakon intervencije. Takođe, lekar je u obavezi da pregleda vid pacijenta, kao i da odradi nekoliko fotografija trenutnog stanja područja oko očiju. Preporuka je da se nekoliko nedelja pre izvođenja blefaroplastike ostave cigarete ili da se barem smanji količina konzumiranja duvana.

blefaroplastika
Blefaroplastika

Na koji način se sprovodi blefaroplastika?

Pacijentu se pre operacije daje lokalna anestezija, tako da je on svestan sve vreme. Ako se radi kompletna regija, najpre se vrši korekcija gornjih kapaka, a zatim se prelazi na tretiranje područja ispod oka. Iskusan estetski hirurg će napraviti mali rez koji je jedva vidljiv golim okom, a pacijenti se puštaju kući istok dana nakon operacije.

Podizanje kapaka – kako se kreće cena?

Ono što većinu žena zanima je, koliko novca treba da izdvoje za ovu vrstu korekcije. Kada kažemo podizanje kapaka cena može varirati u zavisnosti od toga da li se radi korekcija samo donjih, gornjih kapaka ili čitavog područja oko očiju. Prosečna cena jedne regije iznosi oko 500 evra u većini privatnih klinika, dok je tretman kompletne regije duplo skuplji.

Koliko dugo može trajati oporavak?

Sam proces oporavka nakon blefaroplastike nije dug. Bitno je da pacijent što više odmara kući, kao i da stavlja hladne obloge na mestima na kojima je otok. Potpuni oporavak zavisi od samog pacijenta (može trajati jednu ili dve nedelje). Ukoliko koristite kontaktna sočiva, preporuka lekara je da ih ne stavljate barem dve nedelje nakon intervencije.

Ko se sve može podvrgnuti blefaroplastici?

Na ovo pitanje ne postoji univerzalni odgovor. Dakle, to mogu biti kako žene, tako i muškarci koji nisu zadovoljni svojim fizičkim izgledom. Ovde se radi o samom procesu starenja koji predstavlja normalnu pojavu kada se zakorači u četvrtu ili petu deceniju života. Opuštena koža oko očiju je upravo posledica starenja, dok vidljive kesice ispod očiju mogu biti i posledica genetike.

Neretko se dešava da se pacijenti odlučuju za blefaroplastiku kada im spušteni kapci utiču direktno na vid. To praktično znači da se ova metoda ne mora sprovoditi isključivo u estetske svrhe, već motivi mogu biti i zdravstvene prirode.

Moguća neželjena dejstva nakon operacije

U retkim slučajevima kod pacijenata se može javiti osećaj nemogućnosti zatvaranja očiju, kao i oštećenje mišića uz konstantan svrab i osećaj nelagodnosti i neprijatnosti. Kod pojedinih se može javiti i osećaj bola koji se rešava upotrebom određenih analgetika propisanih od strane hirurga.

Srodni tekstovi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.