Četiri stvari koje treba da znate o kremi za podočnjake

4 min čitanja
krema-za-podocnjake-1

Nega lica generalno govoreći postala je udarna tema u današnjem vremenu i svi šminkeri i svetski poznate javne ličnosti sada više pričaju o ovoj rutini nego o samim tehnikama šminkanja. Zašto je to tako?

Na lice, koje ima jako osetljivu kožu, nanosimo razne kozmetičke proizvode, ali je isto tokom dana izloženo i brojnim drugim spoljnim uticajima – vetru, suncu, hladnoću, prašini i tome slično.

Da bi naša koža mogla to da izdrži potrebno je da je negujemo i to nikako ne smemo zaboraviti. I ne bilo kakva nega, već odgovarajuća i pravovremena. Zato svi pričaju o tome, jer ako sada vodimo računa o tome šta na svoje lice stavljamo, naša koža će biti ,,poslušna“ i zdrava i u zrelijem dobu.

Jedan od vidljivih tragova na licu za koji se uzrok može naći u nekoliko stvari jesu podočnjaci, a danas su dostupne brojne kreme za područje oko očiju.

O čemu se radi?

Nega predela oko očiju sastavni je deo rutine o kojoj smo u uvodu pisali. Dakle, svako ko je dovoljno osvešćen i bar delimično informisan, treba da zna da je jednako važno negovati predeo oko očiju kao i ostatak kože lica. Za područje oko očiju postoji nekoliko vrsta krema sa različitom namenom.

krema za podočnjake

Jedna od njih je i krema za podočnjake koju danas proizvode razni brendovi. Reč je o problemu koji se javlja češće u zrelijem dobu, obično kao posledica nedovoljnog sna, ali i uzroci mogu biti razni. Obično su opisivani kao tamne kesice ispod očiju, a mogu biti i otečeni. Dovoljno je da ovo pročitamo i da znamo kako to može negativno uticati na celokupan izgled.

Ovaj problem može se javiti kao posledica nesanice, ali i kao posledica hroničnog umora, zbog zapušenog nosa ili alergijskih reakcija, kao reakcija na sunce, ali se mogu javiti i kao odgovor na generalno lošiji životni stil i loše navike.

Kada treba da počnete da je koristite?

U zavisnosti od toga koji problem imate u ovom kontekstu, tako ćete započeti i lečenje. Kao što je već rečeno, uzroci ovog problema mogu biti razni, pa je najbolje reagovati u skladu sa tim. Dakle, kada se odredi uzrok, lako se i posledice saniraju.

Polemika oko toga kada treba početi sa primenom dugo se vodila, a većina eksperata iz ove oblasti saglasila se da je idealno vreme za početak u ranim dvadesetim godinama.

Ali upotrebu kreme za podočnjake možete započeti i u kombinaciji sa drugim metodama i proizvodima.

Kako odabrati idealan proizvod za sebe?

E sad, da biste se rešili tamnih i dosadnih kolutova oko očiju nije bitno samo da kupite kremu za podočnjake već je mnogo važnije da kupiti odgovarajući proizvod. Samo tako ćete uspeti da se rešite ovog problema na jednostavan način.

Dešava se da neko kupi određeni proizvod koji nije namenjen tipu kožu za koji se koristi ili da on ima neki sastojak koji ne prija koži i ti ljudi odmah dignu ruke i kažu da proizvod nije dobar. U stvari, taj isti proizvod nekome može pomoći. Zato je važno da birate shodno ličnim karakteristikama kako biste mogli da očekujete najbolje efekte.

Kada je na primer potrebno izbeljivanje, koriste se kreme za podočnjake sa dodatim vitaminom C i vitaminom K, jer uajednički dovode do sjajnih rezultata.

Takođe, ne očekujte rezultate odmah, treba biti strpljiv i uporan u primeni kupljenog ili preporučenog.

Vodite računa o načinu na koji je koristite

Pre upotrebe bilo koje kreme za podočnjake treba da pročitate uputstvo za upotrebu ili da se posavetujete sa farmaceutom ili prodavcem u drogeriji na koji način se koristi. A to je veoma bitna stavka u primeni.

Neki lekari i stučnjaci iz ove oblasti preporučuju da se predeo oko očiju tokom nanošenja kreme masira, jer to onda povećava njene efekte.

Neki proizvodi imaju i roll-on kuglicu radi lakšeg nanošenja, ali se obično radi o tubicama manje velične i lake su za nanošenje. Neki preporučuju utapkavanje dok koža ne upije malo, pa onda primeniti masažne pokrete. Sa druge strane, ipak vodite računa o ovom predelu oko očiju jer je ono izuzetno osetljivo, a koža tanka. Takođe, treba voditi računa i o tome da sadržaj ne dođe u dodir sa okom, jer se lako može izazvati alergijska reakcija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.