Crossfit trening

2 min čitanja
crossfit-trening-15

Foto: crossfiteastcounty

Crossfit trening je osmišljen od stane jednog bivšeg gimnastičara i trenera i bazira se na različitim „dnevnim treninzima“.

Ako ste za vrlo naporan trening za koji ćete morati da uložite svu svoju snagu, ovaj program bi mogao da bude pogodan upravo za Vas. Možete da trčite, veslate ili da se penjete uz kanap, ali i da izvodite iskorake, čučnjeve i druge pokrete. Ovi treninzi će Vas maksimalno aktivirati, te ćete na taj način sagoreti veoma mnogo kalorija. Potrebno je da svaki put radite drugačije vežbe, koliko god puta možete.

Očekujte da ćete biti dovedeni do svojih fizičkih granica. Radi se o treninzima visokog intenziteta, čak iako ste u dobroj fizičkoj kondiciji.

Crossfit trening
Foto: cnalifestyle.channelnewsasia

Koje delove tela pogađa Crossfit trening?

Pre svega jezgro, odnosno kor (core), koje je posebno pogođeno čučnjevima, mrtvim dizanjima, sklekovima i trbušnjacima. Da biste posebno angažovali ruke, odaberite sklekove. Za noge je naročito pogodno praktikovati čučnjeve i trčanje. Čučnjevi će naročito aktivirati Vaše glutealne mišiće, dok su za leđa efektivne različite vrste istezanja.

Ako ste početnik na ovim treninzima ili ako nemate utreniranu kondiciju, možda ovi treninzi nisu najbolji izbor za Vas. Čak i da se odmah oprobate u ovim fizičkim naporima, verovatno ćete pre vremena odustati, što nije cilj ove fizičke aktivnosti. Pozitivan aspekt crossfit treninga je što mogu da budu organizovani i u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.