Erektilna disfunkcija

2 min čitanja
erektilna-disfunkcija

Foto: theconversation

Erektilna disfunkcija je nemogućnost postizanja i održavanja erekcije u cilju ispunjenja seksualnog zadovoljstva.

Erektilna disfunkcija se često povezuje sa muškarsima u starijem životnom dobu. Međutim, da nije tako ukazuju etiološki činioci poput stresa, anatomskih i funkcionalnih poremećaja, jatrogen činioci i mnogi drugi. Ovaj problem se rešava prvenstvno otklanjanjem primarnog uzroka koji je doveo do poremećaja, a uz kombinaciju sa farmakoterapijom. Erektilnu disfunkciju je moguće lečiti i postizati dobre rezultate, ali je u nekim slučajevim moguće i potpuno izlečenje.

Sildenafil ne ispoljava sam efekat na erekciju kao inicijator, nego se koristi uz prisutnu seksualnu želju.

U farmakološke svrhe se koristi sildenafil, u prodaji lek poznat kao Vijagra. Sildenafil ne ispoljava sam efekat na erekciju kao inicijator, nego se koristi uz prisutnu seksualnu želju. Uzima se obično sat vremena pre odnosa. Sildenafil je donor azot-oksida (NO) koji će dovesti do vazodilatacije krvnih sudova kavernoznog tkiva penisa. Pošto na sličan način deluju i organski nitrati, treba izbegavati njihovu zajedničku primenu jer će se neželjena dejstva samo sumirati.

Erektilna disfunkcija
Foto: wallpapersafari

Lekar treba da proceni stanje pacijenta i da li je sildenafil zaista lek izbora. Ova supstanca je kontraindikovana kod pacijenata sa kardiovaskularnim oboljenjima i onih starije životne dobi kod kojih se ne čekuju aktivni seksualni odnosi. Od neželjenih dejstava mogući su vrtoglavica, crvenilo lica, poremećaj kolornog vida…

Autor

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.