Injekcije testosterona mogu da povećaju penis

2 min čitanja
injekcije-testosterona-mogu-da-povecaju-penis

Foto: t-nation

Pre svega, ne pokušavajte ovo sami kod kuće! Muškarac iz Pakistana uspeo je da udvostruči dužinu svog penisa uz injekcije testosterona tokom 9 meseci. Ovaj pacijent lečen je testosteronom zbog nedostatka ovog hormona, pa mu se penis nije razvio kao kod većine muškaraca.

Ovaj muškarac je potražio pomoć na jednoj univerzitetskoj klinici u Pakistanu. Kao probleme naveo je oskudnu bradu, pazušnu i pubičnu maljavost, manjak jutarnjih erekcija i odsustvo ejakulacije. Takođe, uočeno je da ima veoma mali penis, ekvivalentan dečaku od 12 godina.

Dijagnostikovan mu je hipogonadizam, stanje koje podrazumeva smanjenu produkciju testosterona. Takođe vrlo je neobično da je ova dijagnoza postavljena kod ovog muškarca tek u odraslim godinama.

Stanje može da se razvije tokom fetalnog perioda i u tom slučaju genitalije muškog novorođenčeta mogu da izgledaju kao vagina, mogu da budu nepravilno razvijene ili jednostavno potpuno nerazvijene. Poremećaj može da se javi i kasnije, pre puberteta ili tokom puberteta pri čemu se ometa rast penisa, muški tip maljavosti i mutacija glasa.

Foto: drdanilogalante

Kako se navodi u British Medical Journal Case Reports, pacijent je upravo naveo ovakve simptome. Tokom fizikalnog pregleda, uočeno je da penis ima dužinu od samo 5 centimetara. Takođe, testisi su bili upola manji nego što bi trebali da budu kod odraslog muškarca. Nivo testosterona je bio višestruko niži od normalnog. Da bi se ovo zdravstveno stanje rešilo, pacijentu je uvedena terapija testosteronom u periodu od 9 meseci.

Na kraju terapije, uočeno je da je dužina njegovog penisa 9,5 centimetara, dok su testisi skoro udvostučili svoju veličinu. Iako je malo muškaraca kojima se hipogonadizam dijagnostikuje u odraslom dobu, lekari veruju da ovo nije samo pojedinačni slučaj.

Još jednom treba napomeniti da injekcije testosterona nisu nešto što bi trebalo da probate kod kuće, osim ako imate isti poremećaj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.