Terapija impotencije

2 min čitanja
terapija-impotencije

Foto: allthatsinteresting

U svetu muškaraca nikada nije postojao period kada oni nisu bili vezani za svoje penise, posebno kada je trebalo iskazati seksualnu vitalnost i mladost koju oni predstavljaju. Vekovima je želja da se „probudi Venera koja luta venama“ terala muškarce da uzimaju raznorazne lekove koji su bili popularni. Ali kako se razvijala terapija impotencije kroz čovečanstvo? Evo nekoliko istorijskih metoda koje su muškarci koristili da povrate spoznaju o svojoj muškosti.

Konzumiranje životinjskih produkata

Ovo je prvo pravilo drevnih lekova za impotenciju i zastupljeno je na skoro svim delovima planete. Ako životinja ima osobinu da podseća na reproduktivni organ, pobuđuje neki vid žestine, brzo se razmnožava ili ste sanjali o njoj… šta drugo uraditi nego je pojesti. Veruje se da će to vratiti muškost. Tokom prethodnog milenijuma skoro svaka životinja je na neki način korišćena u ishrani kao afrodizijak, počev od polnih organa preko peraja, rogova, mišića, kostiju, pa sve do bešike i egzoskeleta.

Terapija impotencije – Foto: ancient-origins

Udlaga

Zapravo daska, žica ili nekakvo platno baš kao što se koristi za slomljenu ruku, ali u ovom slučaju za opušten penis. Udlage imaju čvrstu osnovu na kojoj leži penis i dva prstena koji ga pričvršćuju. Obično se vezivao oko leđa muškarca ili skrotuma. Međutim, za adekvatan odnos nije dovoljan samo tako pozicioniran penis, uporedite to sa skuvanom ali ispravljenom špagetom. Takođe, materijali za ovu vrstu pomoći nisu komforni po ljubavnike, tako da je pokušaj odnosa predstavljao noćnu moru.

Graft majmuna

Kako se medicina užurbano razvijala u XX veku, naučnici su smatrali da je upotreba polnih organa životinja u ishrani muškaraca primitivna. Ali gle čuda, na red dolazi ideologija o presađivanju tih organa kao savremen vid terapije. 1920. godine izvedena je prva takva operacija, donor testisa bio je majmun. Naravno, ljudsko telo je odmah odbacilo kalem stvarajući ožiljak, međutim upravo to je navelo i doktora i pacijenta da veruju da je transplantacija prošla uspešno. Iako se nije pokazao kao lekovit, za ovaj postupak su muškarci čekali u redovima. Na njihovu žalost, svu pažnju su dobili skeptici, jer je ovakva praksa kasnije smatrana poremećenom. Tužna vest za muškarce koji su mislili da su izlečeni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.