Apel na trenutno stanje sa korona virusom!

2 min read

Foto: snappygoat

Na svu ovu situaciju koja je zaista konfuzna i teška, pa i opasna, u apoteku svakodnevno dolazi veći broj zbunjenih, ponekad i očajnih, pojedinaca koji su na društvenim mrežama videli oglase, tvrdnje i recepte za lek protiv novog korona virusa, kao i za prevenciju od istog. Traže po celom gradu.

Date neproverene informacije, koje se mahom dele, mogu biti krajnje opasne.

Apelujemo na svakog ko vidi dati post, oglas ili tekst o leku, supstanci bilo čemu što dovodi do prevencije ili do izlečenja COVID-19 da isti prijavi.

Apel na trenutno stanje sa korona virusom!
Apel na trenutno stanje sa korona virusom! Foto: dose

Verujem da svi u najboljoj nameri podele date informacije, jer hej vidi ima leka. Činjenica je da broj inficiranih korona virusom raste. Trenutno leka nema. Virus je potencijalno smrtonosan za imunodeficijentne bolesnike, za stare i hronične. Ostali (značajno veći) broj obolelih prolazi sa slabijim simptomima i izleči se potpuno.

Samo proverene informacije koje pružaju zdravstveni radnici, su sigurne za sve nas. Možemo mnogo da učinimo. Možemo da poštujemo pravila zaštite. Možemo da ostanemo u izolaciji ili kad god je moguće ne dolazimo u kontakt sa drugim ljudima. I svakoj informaciji do koje dođemo priđemo sa dozom opreza, koliko god dobro ili loše zvučala.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
Скочи на траку са алаткама