Ishrana dece na letovanju

3 min čitanja
ishrana-dece-na-letovanju-5

Foto: Thinkstock

Jedan od najvećih izazova odlaska na letovanje sa decom jeste ishrana i česti stomačni virusi u tom periodu. Visoke temperature i drugačija klima najviše utiču na najmlađe, pa je važno prilagoditi jelovnik zbog novih okolnosti tokom odmora.

Mleko za bebe – samo kao užina

Mleko za bebe ne trpi veliku vrućinu i brzo se kvari, ali je idealna užina za vaše mališane. Kao odlično rešenje se nameće korišćenje termosa koji će zaštiti tečnost i sprečiti kvarenje. Trebalo bi da dete popije mleko za bebe u hladovini, tokom kontinuiranog hranjenja i sve što ostane ne bi trebalo davati ponovo. Na ovaj način će se uneti svi važni minerali, dete će uživati, a neće se remetiti navika u hranjenju pa se ni stomak neće buniti. Izaberite i mleko za bebe sa probioticima, sa većom dozom vitamina i ono koje se lakše podnosi da bi obezbedili normalno varenje. Bilo bi dobro da sa ovakvom ishranom započnete i pre odlaska na more zbog pripreme osetljivog dečjeg stomaka na novi režim hranjenja.

ishrana-dece-na-letovanju

Aptamil – vaš saveznik za miran dečiji stomak

Kupite Aptamil mleko i neka vam bude varijanta za užinu ili obrok ako dete bude odbijalo drugu hranu. Lako se priprema, u prahu se neće kvariti, a može biti dobar izvor svih hranljivih nutijenata za normalan razvoj. Takvu hranu treba obezbediti i koristiti kao dopunu postojećem jelovniku jer je stomak najbolje prihvata. Isplanirajte jelovnik u napred i ne dozvolite puno sladoleda i grickalica. Umesto toga obezbedite tri lagana obroka, Aptamil kao užinu i tek onda slatkiši. Tako neće doći do problema, a letovanje će proći savršeno.

Pojačana higijena dok ste na letovanju

Deca o tome ne vode mnogo računa, ali je važno sprovoditi pojačane higijenske mere, brisati ruke, igračke i koristiti flaširanu vodu za piće. Starijoj deci je moguće objasniti da morsku vodu nije dobro piti pa se trudite da je ne gutaju previše. Dobro operite sve namirnice za pripremu hrane, a naročito voće i to pogotovo one koje se ne ljušte, već jedu cele. Ishrana je jedini način na koji možete da utičete da dete ne oseti promene u funkcionisanju želuca i creva koje se osećaju tokom letovanja.

Redovni obroci i dosta tečnosti

Roditelji sa decom na plažu idu u jutarnjim časovima, ali je važno da deca pojedu lagan doručak pre prvog kupanja. Njega možete dati pre odlaska na plažu, a pošto deca vole kupanje, imaće motiv da pojedu sve i idu u more. Na plaži se može popiti mleko za bebe ili Aptamil kao deo užine, a pre spavanja sledi ručak. Još jedna užina i potom lagana večera pa će sve proteći bez problema, a letovanje ostati samo kao divna uspomena.

Uz osmišljene obroke i kvalitetne namirnice ishrana dece neće biti problem, a letovanje prelepo iskustvo.

Nemojte odustajati od odlaska na more dok su deca mala zato što teško podnose promene. Uz kvalitetno mleko za bebe i laganu ishranu neće biti problema sa varenjem i svi ćete uživati u odmoru. Aptamil ima nekoliko vrsta koje su prilagođene uzrastu i potrebama deteta, pa ovo može biti idealna užina i dobro rešenje za pripremu bez komplikovanog kuvanja. Uz osmišljene obroke i kvalitetne namirnice ishrana dece neće biti problem, a letovanje prelepo iskustvo.

Autor

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.