Terapijska homeopatija

2 min čitanja
terapijska-homeopatija

Foto: yumama

Homeopatija je preživela test vremena i danas je siguran i efikasan alat koji se može integrisati u savremenu medicinu, pod određenim uslovima. Prednosti homeopatije su da nema štetnih nuspojava i da je jeftina.

Terapijska homeopatija pojačava sposobnost tela da obnovi ravnotežu i ubrzava izlečenje, te može da leči neke bolesti koje bi se inače mogle samo ublažiti.

Područja u kojima homeopatija pokazuje efikasnost su pedijatrijski problemi, kao što su rekurentni otitis media, faringitis, poremećaj pažnje, hiperaktivnost, enuresis, zatvor, dijareja, astma, alergijski rinitis, ekcem, juvenilni artritis, hronični bronhitis i rekurentne upale pluća.

Terapijska homeopatija
Terapijska homeopatija – Foto: justdial

Problemi u odraslom dobu koji se dobro leče homeopatijom uključuju anksioznost, bruizaciju i ekcemoza iz traume i operacije, trovanja, anemiju, stečena sindroma imunodeficijencije / HIV infekcije, nesanica, vrtoglavicu, tinitus, depresiju, bipolarni poremećaj, glavobolje, gastroezofagealnu refluksnu bolest, kolitis, Sjögrenov sindrom, reumatoidni arthritis, bolesti srca, multiplu sklerozu (zaustavljanje progresije), dijabetičnu polineuropatiju, u perimenopauznom periodu smanjuju simptomi, fibromialgiju, sindrom kroničnog umora, neplodnost, dismenoreju, postoperativni ileus, kronične ili rekurentne infekcije urinarnog trakta, trigeminalnu neuralgiju, psorijazu, brojna druga dermatološka stanja, grip, hrkanje i kronični kašalj.

Postoje odredjeni dokazi da je homeopatija efikasna za lečenje epidemija. Na primer, tokom kolere i teških epidemija influence, u znatno većoj meri od bilo kojeg od alopatskih pristupa lečenja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.