Zašto su zubni implanti tako skupi?

3 min čitanja
zubni-implanti-moja-medicina-1

Foto: riovistafamilydentistry

Lep osmeh i zdravi zubi treba da budu zdravstveni, a ne samo estetski prioritet svakog pojedinca. Propadanje zuba i njihov nedostatak mogu usloviti određene probleme, zbog toga je važno posetiti stomatologa i pronaći najbolje rešenje za ovu situaciju, a to je najčešće ugradnja zubnog implanta.

Šta su zubni implanti?

Zubni implanti se u stomatologiji koriste nekoliko decenija unazad. Vremenom su menjali svoje oblike i pojavljivali se u različitim varijantama, a danas su oni jedno od najsavremenijih dostignuća stomatologije. Predstavljaju zlatni standard kada je reč o protetici i savršenom osmehu. Zubni implanti se sastoje iz dva dela: iz šrafa koji se ugrađuje umesto korena zuba duboko u desni i odgovarajuće krunice. Materijali od kojih se prave imlanti su potpuno bezbedni za vaše zdravlje.

zubni implanti

Postupak ugradnje zubnih implanta je potpuno bezbolan. U toku same stomatološke intervencije koristi se lokalna anestezija koja u potpunosti obezboljuje mesto gde se implant ugrađuje, a nakon završetka ugradnje i isteka dejstva anestezije, pacijenti mogu osetiti blago zatezanje rane koje prestaje nakon par dana. Ne postoje nikakvi drugi bolovi i neprijatnosti.

Zubni implanti su korak ispred u odnosu na klasične, tradicionalne proteze

Kao što smo rekli, u savremenoj protetici prvo mesto zauzimaju zubni implanti. Cena im je viša u poređenju sa klasičnim protezama koje su bile veoma zastupljenje u godinama koje su za nama. Nekoliko je razloga za to: njihova trajnost, pouzdanosti i kvalitet je na znatno višem nivou, proizvode se od materijala koji izgledaju potpuno prirodno, a pacijenti se lako navikavaju na njih. Dakle, pacijenti se upoznaju sa nizom prednosti koje imaju zubni implanti.  

Zubni implanti – cena govori o njihovom kvalitetu i trajnosti

U stomatološkim ordinacija se često mogu čuti pitanja pacijenata o tome zašto je skupa ova procedura. Ako vas zanimaju zubni implanti cena protetike varira i zavisi od nekoliko faktora:

  • Od vrste zubnog implanta – od kojih je materijala izrađen, da li je za jedan zub ili više njih, da li obuhvata ugradnju i implanta i krunice na samom implantu, ili samo pojedinačnog elementa i slicno. 
  • Od proizvođača zubnog implanta – na tržištu postoji nekoliko različitih proizvođača zubnih implanata. Na osnovu svojih saznanja o njima, ličnih afiniteta stomatologa, kao i samog kvaliteta implanta, zavisiće i izbor ordinacije. Pre nego što zakažete vašu stomatološku intervenciju, možete se raspitati koje zubne implante koriste. Alpha Bio, MIS, Implant Direct spadaju u standardne zubne implante, dok je cena Nobel Biocare, Zimmer, Straumann zubnih implanta nešto viša.
  • Od iskustva i od ekspertize stomatologa i stomatološke ordinacije u kojoj ćete raditi zubne implante – ugradnja zubnih implanata zahteva visok stepen edukacije stomatološkog tima, kao i bogato iskustvo u praksi, kako samih doktora stomatologije, tako i njihovog tima tehničara. Zato birajte proverene stomatološke ordinacije ukoliko planirate da ugradite zubni implant. Cena ne treba da bude odlučujući faktor pri izboru – za ovakve intervencije uvek primat treba dati kvalitetu.

Takođe, treba obratiti pažnju na to da li cena zubnih implanta podrazumeva i preglede i kontrole pre i nakon postavljanja zubnih implanta, njihovo održavanje, specijalne tretmane i slično, ili se oni posebno naplaćuju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.