Hollywood smile – najpopularniji tretman u stomatologiji

3 min čitanja
holivudski-osmeh-7

Svi su se bar jednom u životu pitali koja li je tajna blistavih zuba javnih ličnosti, a pre svega holivudskih zvezda, koje diktiraju trendove u mnogim stvarima koje se tiču lepote. Da li je u pitanju moda, ili popularni estetski zahvat, sve to popularizuju oni koji su na ekranima i čiji izgled mnogi želeli da dostignu. Moda ko moda, menja se, vraća, svako ima neki svoj stil koji neguje. S druge strane, ono što je uvek u modi i imperativ u nezi spoljašnjeg izgleda, jeste lep osmeh. Naravno, za njega su zasluženi lepi, zdravi i beli zubi, kao i lepe, negovane usne. Kako postići sve to, a da se ne potroši mnogo vremena?

Popularnost koju ima holivudski osmeh nema premca

Ukoliko odete kod stomatologa i zatražite da od Vašeg osmeha napravi holivudski, to će podrazumevati više stvari. Ovom tehnikom u ulepšavanju postiže se objedinjeni efekat, a to su savršeni zubi. A ono što je obično problem i što kvari osmeh, a i celokupan izgled, jeste boja zuba (prebojeni ili zubi sa mrljama), zatim nepravilan oblik zuba, a onda i razmak između njih. Holivudski osmeh čini da se svi nedostaci reše koristeći različite metode. Iako na prvi pogled izgleda kao da je to dugotrajna procedura, stvari su ipak nešto drugačije.

holivudski osmeh

Koje intervencije podrazumeva holivudski osmeh

Svaki stomatolog će gledati da ispoštuje želje pacijenta u pogledu estetike, ali isto tako će se voditi računa o očuvanju i zdravlju postojećih zuba. To znači da će se invazivne metode kao što je brušenje zuba svesti na minimum i izbeći ukoliko je to moguće. Najmanje invazivna metoda jeste postavljanje vinira, odnosno zubnih faseta. Te navlake u obliku ljuspica koje prekrivaju zub koriste se za postizanje odgovarajuće boje i oblika, za uklanjanje manjih nepravilnosti i razmaka. Zatim, za veće nepravilnosti i nadomeštanje nedostajućih delova zuba ponekad se moraju ugraditi keramičke krunice, kao i zubni implanti.

Kako se rešava problem sa desnima

Nisu uvek samo zubi zaslužni za lep osmeh. U tome dosta učestvuje i izgled desni, naročito ako su one naglašene. Zato se u tim slučajevima, u cilju postizanja holivudskog osmeha preporučuje skraćivanje desni. Ono se može izvesti i hirurškim i laserskim putem. U nekim slučajevima radi se i operacija usne, da bi se smanjilo otvaranje prilikom smejanja. Oba načina daju rezultate i utiču pozitivno na celokupan izgled.

Šta kada pacijent želi holivudski osmeh sad i odmah

To nije baš toliko moguće izvesti, i naravno da sve zavisi u kom se stanju zubi pacijenta nalaze. Međutim, daleko da je ova procedura dugotrajna i toliko komplikovana. Najduže može trajati ukoliko je potrebna ugradnja implantata, koji zahtevaju da šraf koji se postavi sraste sa vilicom, za šta su potrebne nedelje. Ukoliko je samo postavljanje vinira, procedura je kudikamo brža, i završava se u par poseta zubaru. Svakako, svemu prethodi detalan pregled i vršenje eventualnih poprakvi, kako bi se izbegle dodatne komplikacije kada se navlake stave. Za zub na koji se postavlja navlaka dobra stvar je da se izvadi živac. Higijena zuba je osnova negovanja i očuvanja novih zuba, te o njoj neprestano treba voditi računa

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.