Mobilna laboratorija u borbi protiv COVID-19

2 min čitanja
Mobilna-laboratorija-u-borbi-protiv-COVID-19

Foto: vdlbuscoach

Tokom ove studije na različitim lokalitetima, medicinski autobusi funkcionišu kao mobilna laboratorija u borbi protiv COVID-19.

Specijalno opremljen autobus prevoznika Deutsche Bahn (DB), kojeg je napravila kompanija VDL Bus & Coach trenutno se koristi u velikoj studiji Instituta Robert Koh o širenju Korona virusa u Nemačkoj. Koristeći medicinske autobuse, istraživači i lekari imaju pristup laboratoriji visokog kvaliteta. Ovi autobusi lako mogu da se rasporede na različite destinacije.

Glavni ciljevi studije takozvanog „Korona nadzora“ su da se mapira širenje virusa i da se dobiju informacije o novim neprijavljenim slučajevima zaraze. Kontrola je izvršena na ukupno 8000 građana Nemačke u četiri različita područja.

mobilna-laboratorija-u-borbi-protiv-covid-19
Mobilna laboratorija u borbi protiv COVID-19 – Foto: vdlbuscoach

Istraživanja na polju COVID-19

Tokom crkvenog koncetra u nemačkom selu Kupferzel, Korona virusom je zaraženo 82 osobe. Zbog toga je ovo malo mesto postalo jedno od prvih žarišta u Nemačkoj. Tokom navedene studije istražuje se koliki udeo stanovnika ovog sela ima antitela prema Korona virusnoj infekciji i koliko ih je trenutno zaraženo bez simtoma. Test na COVID-19 s iz tog razloga sprovodi na 2000 stanovnika. Uzimaju se uzorci krvi, a meštani se ispituju o socijalnim kontaktima i prethodnim bolestima. Učešće u studiji je na dobrovoljnom nivou.

Pored Kupferzela, nekoliko hiljada ljudi iz još tri regiona Nemačke je podvrgnuto testiranju. Tokom ove studije na različitim lokalitetima, medicinski autobusi funkcionišu kao mobilni istraživački centri opremljeni svim pogodnostima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.