Nova terapija karcinoma prostate

2 min čitanja
nova-terapija-karcinoma-prostate

Foto: marj3

Nova terapija karcinoma prostate predstavila bi revoluciju u terapiji ovog obiljenja.

Nova formulacija leka u terapiji karcinoma prostate, abirateron-acetat, značajno će poboljšati život pacijenata sa ovom bolešću. Pretklinička istraživanja Univerziteta južne Australije pokazuju poboljšanje efekta ovog leka za 40%. Ova supstanca takođe smanjuje neželjena dejstava u vidu dijareje i oticanja zglobova što ima značaja u podizanju kvaliteta života ovih pacijenata.

Karcinom prostate je najčešće dijagnostikovan karcinom kod muškaraca. Uglavnom oboli svaki šesti muškarac do starosti od 85 godina. U Australiji je 2019. godine dijagostikovano 19.500 slučajeva. Na globalnom nivou od ove bolesti 2018. godine bolovali je 1.28 miliona mučkaraca.

nova terapija karcinoma prostate
Foto: genengnews

Nova terapija karcinoma prostate sadrži visok nivo abirateron-acetata dispergovanog u specifičnom ulju i inkapsulisanog u mikročestice silicijuma. Upotrebom ove supstance doze bi se smanjile sa 1000 na 700 miligrama. Kako vodeći stručnjaci ove oblasti navode, klinička ispitivanja na ljudima očekuju se za samo dve godine.

U slučaju nove formulacije sa dodatkom ulja, značajno se poboljšava apsorpcija i rastvorljivost.

Mnogi lekovi koji su unose u digestivni trakt ne mogu u potpunosti da se apsorbiju. Apsorbuje se samo 10% abirateron-acetata, dok 90% ostaje neupotrebljivo. Takođe, lek mora da se uzima na prazan stomak, dva sata pre obroka. To dovodi do mnogih neprijatnosti. U slučaju nove formulacije sa dodatkom ulja, značajno se poboljšava apsorpcija i rastvorljivost. Tako se smanjuju neželjena dejstva i lek je daleko efikasniji.

Nova formulacija je dovoljno fleksibilna i mogli bi da je usvoje mnogi drugi lekovi. Sve što može da poboljša život pacijenata od neprocenjive je vrednosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.